Onthulling Cover en Titel

Daar is ‘ie dan: de cover en titel van mijn tweede boek … tromgeroffel


Achter de schermen zijn Uitgeverij aquaZZ en ik
hard aan het werk om mijn tweede boek drukproef klaar te maken.
De releasedatum zal op of rond 1 mei zijn.

Wil je alvast een exemplaar reserveren?
Dat kan!
Via het formulier op de Contact pagina

Heruitgave WODKA & RANJA

WODKA & RANJA is als uitgave meeverhuisd naar mijn nieuwe uitgever, Uitgeverij Aquazz.
Dit was een mooie gelegenheid om een paar kleine aanpassingen te doen aan de cover, oa in de laatste zin van mijn Bio.

Een hele nieuwe Front Cover wilde ik niet, omdat het lezers in verwarring brengt. Mensen kopen daardoor soms per abuis hetzelfde boek nog een keer.
Ik vond het wel leuk om de titel (font/letters) een nieuwe kleur te geven. De uitgever stelde een frisse kleur geel voor, wat prima past bij de komende lente. Er zit nu ook een schaduwrand achter de letters. Al met al valt de titel nu nog meer op.

WODKA & RANJA heeft ook een subtitel gekregen, omdat enkele lezers door de afbeelding dachten dat het een kinderboek was. De titel WODKA &RANJA doet natuurlijk gelijk vermoeden dat het geen kinderboek is, maar met deze subtitel is dat nog duidelijker.

Het binnenwerk wordt nog een keer nagelopen en waar nodig gecorrigeerd, omdat er toch nog enkele typo’s in stonden.
Al met al heeft Angélique (Uitgeverij Aquazz) veel tijd en energie gestoken in deze heruitgave, waarvoor heel veel dank!

Je kunt deze heruitgave bestellen via Uitgeverij Aquazz en bij elke (online) boekhandel,
als paperback of E-book. Het E-book is in prijs verlaagd, nu te koop voor €7,50.

Redactiefase en Van idee tot cover

Op dit moment is de redactie van mijn 2e boek in volle gang.
‘Mijn’ uitgever en tevens redactrice Angélique is druk bezig om boek2 te redigeren. Dat gaat zorgvuldig en erg vlot. Een deel van de eerste fase is al klaar.
Een publicatiedatum is nog niet bekend, maar ik verwacht dat dit in maart of april zal zijn, mits er geen grote vertragingen zijn door onverwachte omstandigheden.
Zoals bij de meeste lezers bekend is, wordt boek2 een vervolg op WODKA & RANJA. Het boek is ook als standalone te lezen. WODKA & RANJA wordt daarnaast als titel overgenomen door Uitgeverij Aquazz. Aquazz zal vanaf heden ook op de cover komen te staan. Zowel paperback als E-book

zijn inmiddels op de website van Uitgeverij Aquazz te vinden. Naast dat ik bezig ben de suggesties/correcties van de redactrice door te nemen, ben ik alvast aan het nadenken over de cover.

Het leek mij wel leuk om met jullie te delen hoe de afbeelding op de voorkant van de cover van W&R is ontstaan. Ik had tijdens de redactiefase van WODKA & RANJA al redelijk snel een idee in mijn hoofd, dat ik uitbeeldde met twee kleine poppen en enkele mini-attributen. Dat viel nog niet mee. Die poppetjes vielen om of de flesjes rolde weg. Ook was in eerste instantie die achtergrond te onrustig en leek een staande foto meer geschikt.

Na wat schuiven, ander jurkje voor de pop en een rustigere achtergrond, maakte ik de definitieve foto die als basis voor de cover diende.


Ik vond het mooi om mijn zusje hiervoor te vragen en hierbij te betrekken, mede omdat een grote rol speelt in mijn boeken ook al is het deels fictie. Zij is erg creatief en heeft de foto bewerkt op haar laptop met een teken/ontwerpprogramma. Het eerste ontwerp zag er zo uit:


Daarna volgde het finetunen: kiezen van kleuren en aanbrengen van schaduwen enz enz.
Mede omdat ik het te heftig vond om daadwerkelijk twee kleine meisjes op deze manier te fotograferen, is het een getekende cover geworden. De definitieve cover kennen jullie:


Het idee is dat mijn zusje ook voor boek2 een foto gaat omtoveren tot een getekende cover. Vorige week heb ik haar een stockfoto gestuurd die ze zal gaan bewerken. Of dat ook het uiteindelijke ontwerp wordt weet ik niet, maar stapje voor stapje ontstaat er weer een nieuw boek❤️.

Het nieuwe boek is te reserveren via deze link Boek2

UITGEVER

Zoals jullie waarschijnlijk al kunnen raden, na het zien van deze afbeelding, zal mijn tweede boek worden gepubliceerd via Uitgeverij Aquazz.
Dit boek is een vervolg op WODKA & RANJA, maar kan ook als standalone worden gelezen.
De releasedatum is nog niet bekend, maar zal in de eerste helft van dit jaar (2023) zijn.
Zodra er een exacte datum bekend is, laat ik dit natuurlijk weten.
Ik heb nog geen definitieve titel, alleen een werktitel. Ook die houden jullie van mij tegoed.

De komende weken/maanden zal er steeds meer nieuws zijn over mijn tweede boek. Ik zie er erg naar uit dit met jullie te delen en vooral om mijn tweede boek te lanceren en het eerste exemplaar te kunnen vasthouden.
Mocht je al een exemplaar willen reserveren, dan kan dat via het formulier van de contactpagina op deze website.

Manuscript vervolg WODKA & RANJA klaar!

Ben echt
super super SUPER SUPER
SUPERBLIJ

Ook wel een beetje trots op mezelf.
Mijn 2e Manuscript is klaar!

Er is een moment geweest (meerdere momenten en langer dan ‘een moment’) dat ik echt dacht dat het deze keer gewoon niet zou lukken.
Periode van ongeveer een jaar en nog enkele periodes van weken waarin ik geen letter op papier of op het scherm kreeg.
Maar dan las ik reacties van lezers die zo graag wilden weten hoe het verder ging met Jasmijn en Imke, soms ook hoe het met moeder en Menno ging.
En in de betere periodes schreef ik dan weer een stukje.

En kijk nu: 69K woorden!!!

Nou ja, eigenlijk is de eerste draft is klaar.
Ga het manuscript eerst zelf nog 2-3× doorlezen enz, daarna volgt de echte redactie.
Voor degene die dit boek alvast willen reserveren:

vul het reserveringsformulier in op de Contactpagina (via Menubalk):

Dit bericht werd eerder, op 27 december 2022, op Facebook gepubliceerd.

Debuteren tijdens een pandemie

Mei 2021

Mijn debuut WODKA & RANJA schreef ik in 8-9 maanden, een boek gebaseerd op herinneringen uit mijn vroege jeugdjaren (aangevuld met fictie). De eerste uitgever die ik benaderde accepteerde mijn manuscript binnen twee weken. Wel was er nog een stevige redactie nodig, wat ik alleen maar kon toejuichen. Uiteindelijk duurde het twee jaar vanaf de eerste woorden op mijn laptop, naar de dag van lancering.

Twee jaar geleden, een jaar geleden zelfs, wist niemand in welke sub-realistische omgeving we nu zouden leven. Ergens tijdens de laatste redactieronde van mijn debuut begon de Corona-pandemie. Gaandeweg bleek een lancering op locatie niet mogelijk en sprak, nou ja … mailde, ik met de uitgever over een boeklancering online. Niet waar ik aan dacht toen ik wist dat een uitgever bereid was dit boek uit te geven, maar een lancering online heeft ook zijn voordelen. Je neemt een filmpje op, plaatst het op YouTube en daarna deel je het met de hele wereld.
Helaas gooide mijn eigen gezondheid roet in het eten, een kink in de kabel of hoe je het ook maar wilt noemen. Een week voor de lancering werd ik acuut opgenomen in het ziekenhuis. Geen Covid, wel erg ziek. We zouden in die week een video opnemen in de vorm van een interview tussen de uitgeefster en mij. Gelukkig maakt de uitgever voor (bijna) elk boek ook een prachtige trailer. Op de avond van lancering werd de video online gezet en kregen we de eerste enthousiaste reacties binnen.


De verkoop kon starten. Dachten we. Het was net de week voor Sinterklaas en PostNL had een enorme achterstand opgelopen. Hierdoor was mijn debuut pas een week later verkrijgbaar. Ondertussen lag ik nog steeds in het ziekenhuis, werd net voor een gepland ontslag positief getest op Covid (besmet geraakt in het ziekenhuis) en moest ik een week in isolatie op de Covid-afdeling. Gelukkig niet benauwd, maar wel andere klachten die in combinatie met de opnamediagnose toch zorgde voor een ziekenhuisopname van drie weken.
Toen ik eindelijk naar huis mocht en de verkoop net een paar dagen op gang was, volgde de tweede lockdown.
Manlief had op 4 locaties in onze woonplaats een aantal boeken in consignatie laten leggen. In die vier dagen voor de lockdown waren er een paar exemplaren verkocht, daarna gebeurde de meeste verkopen online.

Sinds enkele weken zijn de boekhandels weer open. Eerst op afspraak, nu weer volledig. Doordat WODKA & RANJA via een relatief kleiner uitgever op de markt is gebracht, is mijn boek voornamelijk op bestelling verkrijgbaar, online of via een lokale boekhandel.
Ondanks de moeizame start is de eerst oplage vrijwel uitverkocht. De laatste twee weken trekt de verkoop zelfs weer iets aan en heb ik een aantal bestellingen mogen ontvangen voor een gesigneerd exemplaar, waarbij de lezer ook een ‘bladwijzerkettinkje’ ontvangt.
Mocht je ook een gesigneerd exemplaar willen bestellen van dit boek, stuur dan een DM/pb via Twitter of FB of plaats een reactie onder dit blog.
WODKA & RANJA is daarnaast te bestellen bij elke (online) boekhandel. Bestel t liefst lokaal of online via bijv Libris, Bruna, Primera, Readshop.

Ook al ging de lancering en de start van de verkoop WODKA & RANJA totaal anders dan gehoopt en gepland, ik kijk terug op een mooi en bijzonder half jaar. Dit komt voornamelijk door de enthousiaste, fijne reacties van lezers op mijn debuut, die met name op Hebban
https://www.hebban.nl/boek/wodka-ranja-yvonne-sonke gedeeld worden. Het heeft mij veel positieve energie gebracht en zorgde voor een fijn lijntje met de buitenwereld.

Ik ben benieuwd wat het komende half jaar brengt, hopend dat WODKA & RANJA op meer plekken en door meer lezers ontdekt gaat worden. Want dat is wat een auteur het liefste wil: dat haar/zijn boek gelezen wordt. En voor WODKA & RANJA geldt daarnaast: hoe meer boeken er verkocht worden, hoe meer ik kan doneren aan ‘Het Vergeten Kind’.

NB dit blog werd oorspronkelijk gepubliceerd op Yvonneblogtmetzorg en Hebban in mei 2021