Van idee tot cover 1



Het leek mij wel leuk om met jullie te delen hoe de afbeelding op de voorkant van de cover van W&R is ontstaan. Ik had tijdens de redactiefase van WODKA & RANJA al redelijk snel een idee in mijn hoofd, dat ik uitbeeldde met twee kleine poppen en enkele mini-attributen. Dat viel nog niet mee. Die poppetjes vielen om of de flesjes rolde weg. Ook was in eerste instantie die achtergrond te onrustig en leek een staande foto meer geschikt.

Na wat schuiven, ander jurkje voor de pop en een rustigere achtergrond, maakte ik de definitieve foto die als basis voor de cover diende.


Ik vond het mooi om mijn zusje hiervoor te vragen en hierbij te betrekken, mede omdat een grote rol speelt in mijn boeken ook al is het deels fictie. Zij is erg creatief en heeft de foto bewerkt op haar laptop met een teken/ontwerpprogramma. Het eerste ontwerp zag er zo uit:


Daarna volgde het finetunen: kiezen van kleuren en aanbrengen van schaduwen enz enz.
Mede omdat ik het te heftig vond om daadwerkelijk twee kleine meisjes op deze manier te fotograferen, is het een getekende cover geworden. De definitieve cover kennen jullie:


Bij de heruitgave werd de cover iets aangepast:

Het idee is dat mijn zusje ook voor boek2 een foto gaat omtoveren tot een getekende cover. Vorige week heb ik haar een stockfoto gestuurd die ze zal gaan bewerken. Of dat ook het uiteindelijke ontwerp wordt weet ik niet, maar stapje voor stapje ontstaat er weer een nieuw boek❤️.

Het nieuwe boek is te reserveren via deze link Boek2

Plaats een reactie