Redactiefase en Van idee tot cover

Op dit moment is de redactie van mijn 2e boek in volle gang.
‘Mijn’ uitgever en tevens redactrice Angélique is druk bezig om boek2 te redigeren. Dat gaat zorgvuldig en erg vlot. Een deel van de eerste fase is al klaar.
Een publicatiedatum is nog niet bekend, maar ik verwacht dat dit in maart of april zal zijn, mits er geen grote vertragingen zijn door onverwachte omstandigheden.
Zoals bij de meeste lezers bekend is, wordt boek2 een vervolg op WODKA & RANJA. Het boek is ook als standalone te lezen. WODKA & RANJA wordt daarnaast als titel overgenomen door Uitgeverij Aquazz. Aquazz zal vanaf heden ook op de cover komen te staan. Zowel paperback als E-book

zijn inmiddels op de website van Uitgeverij Aquazz te vinden. Naast dat ik bezig ben de suggesties/correcties van de redactrice door te nemen, ben ik alvast aan het nadenken over de cover.

Het leek mij wel leuk om met jullie te delen hoe de afbeelding op de voorkant van de cover van W&R is ontstaan. Ik had tijdens de redactiefase van WODKA & RANJA al redelijk snel een idee in mijn hoofd, dat ik uitbeeldde met twee kleine poppen en enkele mini-attributen. Dat viel nog niet mee. Die poppetjes vielen om of de flesjes rolde weg. Ook was in eerste instantie die achtergrond te onrustig en leek een staande foto meer geschikt.

Na wat schuiven, ander jurkje voor de pop en een rustigere achtergrond, maakte ik de definitieve foto die als basis voor de cover diende.


Ik vond het mooi om mijn zusje hiervoor te vragen en hierbij te betrekken, mede omdat een grote rol speelt in mijn boeken ook al is het deels fictie. Zij is erg creatief en heeft de foto bewerkt op haar laptop met een teken/ontwerpprogramma. Het eerste ontwerp zag er zo uit:


Daarna volgde het finetunen: kiezen van kleuren en aanbrengen van schaduwen enz enz.
Mede omdat ik het te heftig vond om daadwerkelijk twee kleine meisjes op deze manier te fotograferen, is het een getekende cover geworden. De definitieve cover kennen jullie:


Het idee is dat mijn zusje ook voor boek2 een foto gaat omtoveren tot een getekende cover. Vorige week heb ik haar een stockfoto gestuurd die ze zal gaan bewerken. Of dat ook het uiteindelijke ontwerp wordt weet ik niet, maar stapje voor stapje ontstaat er weer een nieuw boek❤️.

Het nieuwe boek is te reserveren via deze link Boek2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: